WAT KAN IK BIEDEN

coaching

Heb je een bepaald probleem of specifiek vraagstuk waarbij non-verbale communicatie en/of neuro linguïstisch programmeren (NLP) kan helpen? 1-op-1 coaching kan de oplossing zijn. Hierbij geloof ik in resultaten die op de korte termijn zichtbaar zijn. Dat betekent meestal één of een aantal sessies, maar geen tientallen.

Coaching begint altijd met een intake waarbij er wordt gekeken naar wat er op dit moment speelt en wat de gewenste koers is. Deze kennismaking is vrijblijvend en hierin kun je besluiten hoe je de klik vindt. Als we vervolgens met elkaar gaan werken, beginnen de coachsessies. Deze worden in overleg afgesproken en kunnen zowel online als offline plaatsvinden.

Een coachsessie is veelal gericht op patronen verbeteren. Hierbij worden er technieken en vaardigheden ingezet en geleerd om van A naar B gaan. Waar gewenst of ondersteunend kan er gebruik worden gemaakt van opnames om iets te laten zien.

Bij coaching kan er worden gewerkt rondom allerlei vraagstukken. Een greep uit het repertoire bestaat uit:

 • Non-verbale communicatie
  • Micro-expressies
  • Lichaamstaal
 • NLP
  • Meer effectiviteit: een betere band vormen (rapport) en invloed vergroten met taalpatronen
  • Zelfontwikkeling: doelen stellen, doorkrijgen wat er nu speelt en realiseren waar je heen wilt
  • Meer zelfcontrole met technieken: emoties (ankeren), zelfbeeld, gedachtes, zorgen over de toekomst/verleden

Maak direct een afspraak

Je kunt zelf direct een afspraak inplannen voor een vrijblijvende kennismaking. Zo krijg je een goede indruk van wat coaching jou kan opleveren. In een kennismaking wordt er gekeken naar je huidige situatie, gewenste situatie en de benodigde acties. Zo heb je direct een goed beeld van wat je te wachten staat.

BESCHRIJVING

Lichaamstaal

Lichaamstaal draait om non-verbale uitingen waarnemen en beter begrijpen. Dit wordt ook wel ‘lichaamstaal lezen’ genoemd. Hierbij is non-verbale kennis essentieel, maar nog belangrijker is weten hóé je iets interpreteert. Interpretaties zijn niet altijd zwart-wit. Armen over elkaar kunnen iets anders betekenen dan een gesloten houding.

De kunst ligt niet alleen in weten wat iets betekent, maar vooral in het opmerken en beter kunnen plaatsen wat er gebeurt. Daarom ligt het accent op zowel kennis als vaardigheden. Non-verbale uitingen herken je in o.a. houdingen, (zit)posities, stemgeluid en outfits. Het kan lonend zijn om hier meer op te letten. Soms vertellen de onuitgesproken dingen het hele verhaal.

BESCHRIJVING

NLP

Neuro linguïstisch programmeren is gericht op de subjectieve ervaring van mensen. Neuro staat voor breinprocessen, linguïstisch voor taal en programmeren voor patronen. NLP wordt ook wel de studie van succes genoemd. Het is een verzameling van denkwijzen, technieken en methoden om meer te kunnen bereiken in veel diverse contexten.

Je kunt de attitude, technieken en methodes gebruiken voor o.a.:

• Beter communiceren met de invloed van taal
• Zelfontwikkeling met technieken voor emoties, visualisatie en gedachtes
• Patronen veranderen en verbeteren
• Meer grip en invloed op situaties